Onderwijs

dreams-not-your-life-881080_960_720

‘Ik voel me pas goed als ik weer lachende docenten en blije leerlingen zie, die graag uit bed komen voor inspirerend onderwijs’ (Bouke 2015)

Ik wil graag mijn droom over het onderwijs met je delen…

Op alle scholen werken gelukkige, gemotiveerde, krachtige, docenten, die interesse tonen in elkaar en in leerlingen. Ze staan open voor elkaar, luisteren naar elkaar, stellen vragen en leren van elkaar. Iedereen is gelijk en wordt gelijk behandeld. Iedereen wordt gezien en gehoord in alle lagen van de organisatie.

De docenten inspireren elkaar en hun leerlingen, delen nieuwe inzichten, laten hun creativiteit stromen, zetten hun talenten in en ze benutten kansen en mogelijkheden. Ze zijn altijd in beweging. Hiermee ‘besmetten’ ze elkaar en hun leerlingen.

De docenten zien de klas als spiegel van hun eigen ziel, waardoor ze IN-ZICHT krijgen in hun ONT-WIKKELING en hierdoor komen ze meer in hun (leer)-KRACHT. Ieder mag zijn eigen ik ONT-DEKKEN.

De organisatie van de school biedt docenten en leerlingen de ruimte en veiligheid om fouten te mogen maken, dat moet zelfs om het daarna anders en beter te doen. Uit je comfortzone, that’s where the magic happens.

Docenten en leerlingen krijgen adempauzes en blijven in balans. Erkennen wat er is, leven in het moment. Ze zijn vrij van ooit geloofde eigen overtuigingen.

Docenten nemen een kijkje in elkaars keuken om goede dingen van elkaar over te nemen en eigen te maken. Je hoeft het niet alleen te doen of het zelf uit te vinden.

Als docent voel je je verbonden met je collega’s en met je leerlingen en is er wederzijds vertrouwen en respect. Docenten en leerlingen blijven nieuwsgierig naar elkaar, maar ook naar het hoe en waarom? Feedback op de kwaliteit en vooruitgang van hun werk en kritiek wordt met open armen ontvangen. Ieder geeft zijn grenzen aan.

Docenten overleggen samen wat de onderwijsinhoud zou moeten zijn, om uiteindelijk leerlingen te begeleiden naar vaardige, waardige en aardige individuen voor zichzelf en hun omgeving. Zij nemen hierin ook het fysieke gestel en een gezonde leefstijl mee.

Docenten en leerlingen leren omgaan met veranderingen en onzekerheden, durven dingen anders aan te pakken, nemen zelf verantwoordelijkheid en initiatief. Leren hun mening te geven.

Wat zou het jouw school opleveren als we deze droom samen zouden gaan leven?

Ik wil deze droom leven, en jij…???

Neem dan vrijblijvend contact met me op

Ben jezelluf

Bouke van Bragt

06-52038960

info@benjezelluf.nl