Ervaringen kindertolksessies PresentChild

Oktober 2016

Al jaren wordt onze dochter geconfronteerd met een zeer lastig probleem. Ze heeft de gewoonte om haar wimpers eruit te trekken. Helaas hielpen de goedbedoelde adviezen niet, zie maar eens af te komen van een gewoonte. Niets zo moeilijk als dat!
3 maanden geleden ben ik met dit probleem bij Bouke terecht gekomen.
Bouke heeft mijn verhaal vertaald en mij daarbij andere inzichten laten zien. Ze heeft mij de hulp geboden die wij dus blijkbaar nodig hadden. Onze dochter (en ik dus ook…) heeft deze strijd overwonnen en och wat is ze trots! De wimpers zijn in volle glorie aan het terugkomen. Bouke, we zijn je eeuwig dankbaar!!

Oktober 2016

Een hele mooie interessante ervaring opgedaan met Bouke Van Bragt ! (Kindertolk) Mijn zoontje wilde niet eten , en na vele bezoekjes aan de huisarts waar niks lichamelijks gevonden kon worden, vertelde Bouke hier over . Ik vond het meteen heel bijzonder en wilde het graag proberen want ik wist het echt even niet meer. En wat denk je ? Het werkt! de spiegel die mij voor gehouden werd was heel duidelijk en daar ben ik aan gaan werken. Mijn zoontje eet ! Wil alles proeven en er zijn geen tranen meer en geen strijd ! We zijn nu paar maanden verder en het gaat echt heel erg goed! Heel even ging het wat minder dus ik dacht wacht even, wat doe ik nu weer anders? Dat aangepakt en nu gaat het super goed. Ik ben erg dankbaar dat het zo goed voor ons heeft uitgepakt . Ik raad dit echt aan! ! Haar mooie manier van dingen onder woorden brengen en hoe integer ze overal mee om gaat vind ik echt bijzonder !!! Een toppertje is ze !

Augustus 2016

Wat een Bijzondere mooie ervaring met deze Kinder Tolk en coach!!!!
Ik vond het best spannend maar wat positief is dit! !
Heel verbaasd ben ik door wat mijn kind me te vertellen had!
Het klopt als een bus en het mooiste van alles is dat het bij ons meteen heel positief werkt.
Ik merk meteen veranderingen en ben zo geraakt door de boodschappen. …
Ik kan dit iedereen, maar dan ook iedereen aanraden! Nu weet ik wat me te doen staat en heb ik super veel vertrouwen in de toekomst. Heel erg bedankt lieve Bouke van Bragt. Je bent geweldig!
April 2016
Na 8 jaar te moeten dealen met een lastig incontinentie probleem is onze dochter nu al 4 weken verlost. Na een interessant gesprek en de uiteindelijke vertaling hiervan, door kindertolk Bouke, ben ik anders gaan kijken naar onze dochter en het lastig probleem. Er gingen dagen voorbij en zelfs nu weken waarbij het heel goed gaat. Onze dochter durfde het ook haast niet hardop te zeggen.
We zijn Bouke enorm dankbaar omdat zij mij als moeder andere en bepaalde denk- en zienswijze heeft voorgelegd/vertaald. Voor ons is er een klein wonder gebeurd, wellicht te danken aan onszelf. Happy
Juni 2016
Mijn zoon had veel buik- en hoofdpijn. Ik voelde me zeer op mijn gemak, na het intakegesprek voelde ik me super en begrepen. Na de intake was er al meteen verandering merkbaar. De vertaling heb ik als bizar, pittig en emotioneel ervaren. Na de vertaling merkte ik veel positiviteit bij mijn zoon. Ik heb n u een betere kijk op hoe te handelen. Dit is voor iedereen aan te raden.
Juni 2016
Wij hadden wel eens heftige woorden met onze dochter van 9. Tijdens de intake merkte ik, dat mijn dochter heel erg op mij lijkt. Ik voelde me goed na de intake en dacht veel aan het gesprek. We hadden minder heftige woorden met elkaar en het leek wel of we elkaar beter begrepen. De terugkoppeling, vertaling, vond ik best emotioneel. Er kwam heel veel van vroeger naar boven. Ik begrijp nu dat mijn dochter sommige dingen doet om em iets duidelijk te maken. Ik vond het heel fijn om met jou te praten, je maakt echt contact met de mensen.
Mei 2016
Mijn zoon van 14 was futloos, had nergens zin in, was moe en sliep veel, zonderde zichzelf af, gedroeg zich heel afstandelijk, vooral naar mij, ging al heel lang niet naar school. Ik heb ervaren, dat ik goed naar mezelf moet kijken wat ik doe, hoe ik me gedraag en wat de reactie van de kinderen is. Ik was na de intake heel benieuwd wat het mij zou brengen. Het was voor mij nog wat vaag. In de periode tussen de intake en de vertaling ging het wel een beetje beter met mijn zoon, hij ging weer voor een paar uurtjes per dag naar school. De vertaling heb ik als heel bijzonder ervaren. Het gaf me heel veel inzicht in mezelf of ik zelf de spiegel voorgehouden werd.
Dezelfde avond na de vertaling zocht mijn zoon al toenadering, hij wilde gemasseerd worden, want zijn been deed pijn. Voorheen moest hij daar niets van weten. Nu vraagt hij het nog regelmatig. Hij heeft het gras gemaaid, terwijl ik was werken. En ik zie hem soms weer lachen. De gesprekken hebben ertoe bijgedragen, dat ik een veel beter contact met mijn zoon heb.
Ik vind Bouke als gesprekspartner eerlijk, oprecht en zeer loyaal.
Het was voor mij allemaal nieuwe, ik wist niet precies wat ik er van moest verwachten, dus ik heb het over me heen laten komen en rustig afgewacht.
Ik zelf zou de belangrijkste punten (mijn valkuilen of blinde vlek zoals jij het noemt) graag op papier hebben, als handvaten om het voor mij visueel te maken.

Februari 2016

Voor mijn jongste dochter van 4 jaar, ben ik bij Bouke gekomen.
Ze was vaak boos, vooral op mij. Ze had huilbuien en was dwars.
Tijdens het intakegesprek merkte ik dat ik het moeilijk vond om eerlijk te zijn over mijn gevoelens over mijn dochter.
Het is natuurlijk verschrikkelijk om te vertellen dat je je dochter een kleine terrorist vindt!
Toch kon ik aan de hand van de vragen die Bouke stelde, heel fijn mijn verhaal vertellen.
Er werd geluisterd zonder oordeel.
Na het intake-gesprek voelde ik me direct een stuk rustiger.
Maar eenmaal thuis…pff.. Ik wist niet dat het nóg erger kon.
Mijn dochter was ontzettend boos en begon te slaan. Ze verstopte zich voor me.
Het was heftig.
De tijd voor het terugkoppelingsgesprek was wisselend.
Al haar emoties uitte mijn dochter heel heftig, heel blij of heel boos.
Het terugkoppelingsgesprek was zowel een bevestiging van bepaalde zaken als dat sommige dingen als donderslag bij heldere hemel binnen kwamen.
Maar werkelijk ALLES wat Bouke mij vertelde was zó duidelijk en herkenbaar.
’s Avonds ben ik bij mijn dochter op bed gaan zitten en heb verteld dat ik voortaan dingetjes anders wilde gaan doen en of ze me daarmee wilde helpen omdat ik het wel een beetje spannend vond.
De dag erna is alles veranderd.
Haar boosheid werd een stuk minder. Nu was ze ook te troosten en kwam ze knuffelen.
Ik durfde zelf ook meer mijn emoties te tonen en foutjes toe te geven. De druk van het opvoeden ging er wat van af.
De kindertolksessies hebben ervoor gezorgd dat ik wat liever voor mezelf probeer te zijn. Dit is nog steeds een dagelijkse strijd, maar mijn dochter stuurt me goed aan.
Het grote verschil is dat ik nu naar de signalen luister en er wat mee doe.
Ik ben meer open geworden naar haar toe en zij opent zich voor mij.
Bouke ken ik als lekker gekke, altijd vrolijke collega van het Summa College.
Nu als kindertolk straalt ze vooral rust uit. Dit vond ik heel bijzonder en heel prettig.
Ze luistert vol aandacht en zonder je te onderbreken.
Als je afdwaalt zet ze je moeiteloos weer op het goede pad.
Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om naar Bouke te gaan.
Wat me opvalt is dat veel mensen het toch als zweverig zien en er daarom niks mee doen.
Dat zou ik als kindertolk willen proberen te weerleggen. Dus Bouke.. Zet em op!!!

November 2015

Onze oudste zoon had last van ontzettend driftbuien, ontploffingen. Wij wisten niet meer hoe we hier mee om moesten gaan. Tijdens de intake konden we ons hart luchten, ervaarden we helderheid en objectiviteit. Deze punten zorgden ervoor, dat er na het intakegesprek meteen een gevoel van verlichting was. Zonder dat we het eigenlijk door hadden ontstond er rust, nadat Bouke me belde besefte ik me dat we sinds het gesprek in rustiger vaarwater zaten. Eye-opener!
Tijdens het terugkoppelingsgesprek, de vertaling, kregen we een spiegel voor, ook niets nieuws maar nooit beseft, dat deze uitslag zoveel invloed heeft gehad op onze zoon. Heel bijzonder.
Ik besef me steeds vaker of beter bewust waar de valkuil bij ons, maar ook onze zoon ligt en hoe hier anders mee om te gaan. Super tips gekregen.
Het mag er zijn, maar probeer hem zoveel mogelijk mee te geven hoe hij beter zou kunnen reageren. Maar ook hij mag wel eens boos zijn.
Fantastisch, kundig, veel goede tips en je blijft objectief. Hierdoor kom je bij bekende heel professioneel over. Mensen om mij heen vragen of ik het niet vervelend vind, dat Bouke een bekende is. Dit is voor ons integendeel! Je hebt veel kennis en bent kundig…Super fijn!